Så skal der fandeme skates, dude 🛹

Joe Biden klar til ny howdoyoudofellowkids.jpg.

Det er få spil, der har haft så stor indflydelse på hele mit liv, som Tony Hawk Pro Skater (THPS) fik, da det udkom tilbage i mine tidlige teen-år.

Som teenager in spe havde jeg ikke den store idé om, hvem jeg var. Det har de færreste vel. Men da THPS landede i Danmark, var det som om, jeg fandt en eller anden plads i livet. Både bogstavelig talt (jeg sad foran et 14” fjernsyn hver dag for at lande latterlige combos) og som person, der ellers aldrig helt havde følelsen af at passe ind.

En kultur åbnede sig for mig, og det gav mening. Jeg lærte skateboarding at kende, jeg brugte time efter time hos Manual i Århus midtby, og jeg begyndte selv at trille rundt. På villaveje, på parkeringspladser, i Risskovs gamle industrikvarter, hvor vagterne jagede os ud fra lagerhallerne med det ellers perfekte asfalt.

Og når jeg ikke var udenfor, var soundtracket til THPS (og senere THPS 2) lyden, der kørte i baggrunden, imens min autoritetstro attitude faldt fra hinanden. Primus, Dead Kennedys (der fik lov til at sprænge teenageværelsets højttalere, RIP), Millencolin, Bad Religion. Alle de store, der passede perfekt ind i et ulmende teenageoprør.

Det hele kørte senere af sporet. THPS-franchisen, skateboarding, oprøret. Men kulturen hang ved. Den hænger stadig ved. Og nu får den en nostalgisk overhaling til efteråret, når Tony Hawk Pro Skater 1 + 2 bliver genudgivet.

Husk i øvrigt, at Grand Theft Auto V – verdens største kulturprodukt målt på $$$ og generel samfundsrelevans – er gratis på Epic Games Store til og med 21. maj. Hent det og fræs rundt på vestkysten med “It’s Britney, bitch” på max, imens du udlever den amerikanske drøm.


Ugens historier

Jeg elsker alt ved denne geniale (ge-ni-ale!) idé, som en politisk konsulent har fået sig ovre i USA: Når demokraternes årlige forsamling løber af stablen senere på året, skal det ske med et Fortnite-agtigt hologram af Joe Biden.

Inspirationen kommer fra Travis Scotts optræden i Fortnite (hvilket du måske husker fra sidste uge), og det er da også oplagt at fange de unges opmærksomhed i et spil. Problemet er bare, at Biden allerede opfattes som über cringe.

Tidligere på ugen udtalte han blandt andet, at størstedelen af amerikanske vælgere ikke får deres nyheder fra internettet, og han har generelt store problemer med at forstå internetkultur. Måske skulle han bare tilmelde sig mit nyhedsbrev.

Political Consultant Suggests Rallying Dems With Giant, Fortnite-Style Holographic Biden (Kotaku)


Du kan ikke bevæge dig rundt på Twitter uden dagligt at støde på billeder og historier fra Animal Crossing. Memes, historier, bizarre hændelser. Personligt er jeg selv kun lige sluppet ud af hele det rabbit hole, som spillet åbner op for.

Forstår du ikke hypen omkring spillet, skal du læse med her. Her taler udviklerne af spillet om deres tanker og idéer bag årets udgivelse, og der er faktisk nogle ret interessante bevæggrunde for spillets stil.

“I hope that through their life in the game world, people enjoy communicating with each other, whether it’s through playing with other people or talking enthusiastically about the game. What would make me most happy is if people with all kinds of different tastes come together and enjoy the game in their own ways.”

Jeg er helt vild med tanken om Animal Crossing som et kommunikationsspil, hvor kommunikationen både er i selve spillet, men også omkring spillet. Det er lige præcis det, der gør spil så fantastiske – når de forener i stedet for at adskille folk.

'It's uniting people': why 11 million are playing Animal Crossing: New Horizons (The Guardian)


Vil man se spilbranchen få en kollektiv orgasme, skal man bare lancere en ny grafisk motor for fremtidens spil. Det gjorde Epic Games i denne uge. Unreal Engine 5 er den game engine, som blandt andet skal bruges af den næste generations konsolspil.

Videoen, der fremviste Unreal Engine 5, var da også flot. Virkelig flot. Men en ting er en video, der er skabt med det ene formål at imponere. Noget andet er, hvordan selve teknologien bag håndteres af spilstudier. Det kan – og vil – altid gå galt.

Så når du wauw’er og gisper dig vej igennem videoen (og den skal du altså, trods alt, se helt til ende), så husk lige at tage det hele med et gran salt. Udseende er ikke alt. Men nøj, mand… Man har vel lov til at drømme, ikk’.

Epic Games announces Unreal Engine 5 with stunning PlayStation 5 demo (The Verge)


Ugens nyheder

Ghost of Tsushima | PlayStation 4 | 17. juli


Ugens kulturfix

🎮 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

🍿 Solar Opposites

🎧 The Scaredy Cats Horror Show


Dagens gode gerning

Tryk start er 100% frivilligt. Den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️

Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.