Tom Nook redder dit liv og din sjæl

STOL IKKE PÅ TOM NOOK HJÆLP MIG

Jeg kan lige så godt være ærlig: Jeg fik ikke sendt sidste uges nyhedsbrev, fordi jeg havde for travlt med Animal Crossing: New Horizons.

Der var ellers en god bunke historier. Der var også en fin omgang nyheder. Men jeg valgte at prioritere min tid på at skabe et liv på en øde ø med besynderlige indbyggere, imens jeg nu slaver min tid væk for fascisten Tom Nook.

Gør dig selv en tjeneste og læs om ham. Hele mytologien omkring ham er vild. Faktisk er Animal Crossing i det hele taget ret sært. Det er så Nintendo, som det kan blive. På den ene side er det nuttet og zen. Du skal rende rundt og indsamle ressourcer, bygge ting og generelt bare simulere et liv uden drastiske bekymringer.

På den anden side er det et dystert indblik i kapitalismens jerngreb. Der, hvor du gældsætter dig, for et større hus ville jo egentlig være meget rart. Der, hvor du ihærdigt lærer DIY for at kunne blive rig ved at sælge dine kreationer videre. Der, hvor hvepse angriber dig, når du bare prøver at dufte til blomsterne og nyde foråret.

Så det havde jeg altså travlt med. At spille Animal Crossing og blive mindet om, at al gæld har en pris, og intet kommer til den, der aldrig løfter en finger.


Ugens historier

Hvis du er gamer (med stort G, du ved *indsæt cool håndtegn*), har du sikkert allerede en lang liste af spil, som du har planer om at komme igennem i denne tid. The Witcher 3 er et godt bud for mange. Måske The Last of Us. Animal Crossing, selvfølgelig.

For spil er det perfekte tidsfordriv. Enten fordi de er chill. Eller fordi de åbner et vindue ind til andre verdener. Eller fordi de udfordrer. Eller eller eller. Der er så mange ting, som spil gør.

But games are more than just empty time-wasters. In periods of pain, boredom or personal emptiness, video games can serve as palliative care for both the body and the mind.

Artiklen her reducerer måske lige lovlig meget spil til en aktivitet, man ikke bør ty til, før man har en undskyldning. Ikke desto mindre har den måske noget at sige til en person i dit liv, der aldrig før har skænket spil en tanke.

It’s a Perfect Time to Play Video Games. And You Shouldn’t Feel Bad About It. (The New York Times)

Det er ingen underdrivelse, at Playdead er en dansk kulturskat (som de færreste, der ikke spiller, kender til). Sådan en rigtig dyster nordisk succes, de bare elsker i udlandet. Og det er med god grund, for der er noget at komme efter.

Playdead har kun udgivet to spil, LIMBO og INSIDE, men det er sådan set også nok. De to spil er nemlig morbide, groteske, bizarre oplevelser. Har du endnu ikke prøvet dem, så kom i gang – de er efterhånden på de fleste platforme.

Playdeads tredje spil, som ingen rigtig ved noget om, har været undervejs længe. Og nu får de lidt sikkerhed i processen. De har nemlig sikret sig en aftale med en af spilbranchens giganter, hvor de får både penge og kreativ frihed. Dét er stort.

Efter fire års tavshed: Dansk spilfirma scorer enestående 'drømmeaftale' med spilgigant (DR)

Apropos Tom Nook og kapitalisme. Du må ikke stole på ham. Først lokker han dig til en ø, så tvinger han dig til at betale en gæld af, som du aldrig har bedt om.

Når du har betalt gælden af, så lokker han dig igen. Et større hus kunne blive dit. Hvem vil ikke gerne have mere plads? Det øger din livsglæde. Du bliver glad. Når du først får dette hus, så falder alt i dit liv på plads. Du bliver lykkelig.

Og gæt, hvad der så sker, når du har det fucking hus, hva’. Så er din gæld tredoblet, og du har lidt mere plads, men du har ingen penge til andre ting, og du har ingen kæreste, ingen venner, dine kollegaer bagtaler dig, og din hobby har du kun for at tjene småskillinger, som alligevel bliver ædt af renterne, og nu har du glemt, hvad kærlighed er.

I Calculated How Much Tom Nook Is Ripping You Off in Animal Crossing (VICE)


Ugens nyheder

Solar Opposites | Hulu | 8. maj


Ugens kulturfix

🎮 Animal Crossing: New Horizons

🍿 Kingdom

📖 Dune – Frank Herbert

Dagens gode gerning

Tryk start er 100% frivilligt, så den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️

Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.