For et par uger siden inkluderede jeg en historie om Fortnite som fremtidens metaverse. En verden, hvor “det digitale, det virtuelle og det fysiske smelter sammen.”
Jeg er skeptisk overfor den tese. At Fortnite er fremtidens metaverse. Men jeg er overbevist om, at det er det bedste bud. Især efter sidste uge.
I sidste uge blev Fortnite nemlig opdateret med et nyt tiltag, Party Royale. Og ulig spillets tidligere tendenser så er der ingen kamp for overlevelse. Der er ingen krig eller vold. I stedet er der bare chill og good vibes. 🤙
Party Royale kan ved første øjekast ligne en standard udvidelse af et spil. Der er nyt indhold i et nyt spilområde. Mere fyld. Det er det klassiske tiltag for at få brugerne til at blive hængende i stedet for at hoppe videre til et andet spil, når kedsomheden begynder at melde sig.
Men Party Royale er – apropos metaverse – nærmere starten på et helt nyt univers. Fortnite er ikke længere bare et spil. Det er et socialt medie. Det er en decideret platform. Og det er efterhånden den bedst fungerende prototype på en verden, hvor den fysiske og digitale kultur smelter sammen.
Vi har tidligere set tegn på, at Fortnite ville have den form for gennemslagskraft. Det kulminerede sidste år, da et sort hul opslugte alt og satte internettet på pause. Og siden da er snebolden bare begyndt at rulle.
Ugen inden lanceringen af Party Royale blev Fortnite indtaget af Travis Scott, der havde verdenspremiere på sit nyeste track i selve spillet. Da koncerten peakede, deltog mere end 12 mio. brugere på én gang. Og da Party Royale blev lanceret, var det med koncerter fra nogle af verdens største DJs: Dillon Francis, Steve Aoki og deadmau5.
Udover koncerterne (som vi helt sikkert ikke har set det sidste til) bruges Fortnite efterhånden som én stor reklamesøjle for film, tøj og alt andet, der er populært blandt børn og unge. Star Wars, Marvel, Nike – det hele er der.
Brugerne kan skabe deres helt unikke avatars og vise, hvem de er, for der skelnes ikke længere mellem deres offline og online kultur. De ser ikke grænserne. De behøver ikke grænserne. I stedet lever de i en verden, hvor det digitale og det analog eksisterer side om side. Altså, et metaverse.
Ugens historier
Når vi nu er ved Fortnite og glæderne ved at spille sammen, er det i øvrigt positivt at se, at det kan være godt for ungerne at sidde foran skærmen (ikke at det kommer som den store overraskelse, men altså, let’s go with it).
En undersøgelse fra Børns Vilkår viser nemlig, at børn bliver mindre ensomme og stressede, når de spiller sammen med andre:
At spille computer med vennerne føles for børn fuldstændig som at lege i skolegården. Det giver dem et fællesskab og en følelse af at være sammen. De får mulighed for at skabe noget sammen eller bare hyggesnakke om løst og fast, mens de spiller.
Hertil tilføjes det, at problematikken om børn og computerspil ofte bunder i, at forældre skaber et skræmmebillede af computerspil baseret på deres romantiserede opfattelse af deres egen barndom.
Af samme årsag har jeg nu hængt en af de der populære citat-plakater op på min datters værelse, hvor der står, at hun ikke er en ægte gamer, før hun gennemfører Dark Souls uden at blive ramt en eneste gang.
➤ Ny undersøgelse: Børn har godt af at spille computer med vennerne (Politiken)
Navnet Josh Trank siger dig måske ikke meget. Det er faktisk ikke så overraskende. For inden han formåede at leve op til Hollywoods forventninger, imploderede hele hans karriere med en af historiens værste superhelte-film (Fantastic Four).
Det startede ellers godt. Med Chronicle skød Trank sig ind i filmbranchen som et instruktør-talent af dimensioner. Alle de store studier ville have fat i ham. Lucasfilm stod og bankede på. Han blev sågar lovet en Star Wars-film.
Og så gik det hele galt. Alt faldt fra hinanden. Historien om Trank blev en bedre historie end noget, han selv kunne skabe.
➤ The post-disaster artist (Polygon)
Det kan godt være, at året slutter med et brag af en gamer-fest, når både Sony og Microsoft lancerer næste generations konsoller. Men lige nu er det lidt af en marketingjungle, hvor coronavirus spænder ben for alt.
Årets store spilkonferencer er blevet aflyst på rad og række, og i stedet må vi tage til takke med annonceringer via livestreams og artikler. Og det var netop, hvad Microsoft gjorde i denne uge.
Efter en omgang hype lovede de at vise fremtidens spil til Xbox Series X, hvilket skete med en bunke trailers til spil fra tredjepartsstudier. Og skal jeg være helt ærlig, er jeg mere unhyped end før fremvisningen. Your move, Sony.
➤ Here's everything else shown during today's Xbox Series X livestream (Eurogamer)
Ugens nyheder
Disney+ forsinkes i Danmark (MediaWatch)
Assassin’s Creed-forfatter bag Battlestar Galactica reboot (Deadline)
Mass Effect-trilogi HD remaster rygtes igen på vej (PCGamesN)
Cate Blanchett snupper hovedrolle i Borderlands-filmatisering (Variety)
Scorn | Xbox Series X + PC | TBA
Ugens kulturfix
🍿 Betty
Dagens gode gerning
Tryk start er 100% frivilligt. Den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️
Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.
I'm a big fan!
En grøn boks angiver et bogstav, hvis det er korrekt og på den rigtige placering i spillet https://weavergame.net/wordle-unlimited