En hilsen fra ferielandet og flow TV

Hvilken kanal er Netflix på?

I sidste uge trak jeg stikket. Smuttede fra København, tog på ferie og lod mobilen ligge et eller andet random sted, imens jeg gik morgentur ned til den lokale strand kl. 5.30 for at kigge på Kattegats mest trafikerede rute. Det var befriende. Lige indtil det gik op for mig, at jeg faktisk savnede flow TV.

Det betyder også, at der ikke har været normal kadence på nyhedsbrevet. Og det er ikke anderledes i dag. Ingen ugentlig opsummering, for jeg har simpelthen ikke fulgt med i noget som helst.

I stedet har jeg brugt den sidste uge på at tænke over, at Christopher Nolans seneste Tenet-trailer havde premiere i Fortnite, før den landede på resten af internettet. Og at en af Nolans film desuden vil blive vist i selvsamme spil i løbet af sommeren. Skal vi gætte på Batman eller Inception?

Det er så vildt, hvordan Fortnite penetrerer alt kultur. Jeg har skrevet meget om det før (og jeg har meget mere at sige om det), men kort sagt er den måde, mange af os bruger internettet, allerede arkaisk.

Vi tror, vi er med på noderne, når vi bruger Facebook og streamer og shopper online og sender en email med en gif og loller og lurker på 4chan og gør vores pandemi-hverdag digital, men det er old school internet. Vi præsenterer en persona online, der aldrig helt er os selv. For der er et skel. En mur imellem den virkelige verden og internettet.

For mange andre smelter det hele sammen. Offline, online. De er det hele på én gang, og nu skal de til at se blockbusters sammen med vennerne på en digital samlingsplads. For det fysiske betyder mindre og mindre. Der er lige så meget kvalitetstid i en avatar som i kød og blod.

Mange vil formentlig mene, at det er en dårlig ting. Men den tankegang er – efter min mening – afledt af, at det er enten eller. Enten er man fysisk sammen, eller også er man ikke. Der er intet midt imellem. At det sociale (for at være sådan rigtigt socialt) skal være et fysisk koncept. At det ene ikke kan erstatte det andet.

Vi skal væk fra den tankegang. Det hele kan eksistere side om side og komplementere hinanden. Enten eller er fortid.

Nå, det var en uges ferie-rant, der havde ophobet sig. Anyways. Jeg er tilbage i din indbakke næste søndag. Der handler det formentlig om spil og masser af dem – Sony fremviser nemlig PlayStation 5-spil den 4. juni.