Nu kan du endelige gennemføre det der spil fra 2016

Bliv hjemme og kæmp dig igennem din backlog.

Danmark drosler ned. Institutioner lukker, arbejdspladser rykkes hjem. Er du en af dem, der ikke har en kritisk funktion, bliver du forhåbentlig i dit hjem.

Det handler ikke om, at du bliver syg. I hvert fald ikke hvis du ellers er sund og rask. Det handler om at undgå, at udsatte bliver syge, og at vores sundhedssektor ikke kollapser.

Skal man finde noget positivt, er det jo den oplagte mulighed for at gå igennem din backlog. Alt det, du mangler at spille/se/læse/høre. Du har sikkert en liste. Jeg har lister.

Lige nu prøver jeg at kæmpe mig igennem Assassin’s Creed Odyssey. Senere i dag står den på Netflix og Ghibli. Og så Devs. Jeg overvejer også at læse Dune. Og så er jeg fuldstændig opslugt af Rude Tales of Magic, når min datter ikke lige vil vise mig en af de mest fascinerende dyrebøger ever (det er en knitrebog, hun er fire måneder 🤷‍♀️).

Når jeg er færdig med alt det, slår jeg VPN’en over på Italien.

Hvad bruger du tiden på? Skriv en kommentar nedenfor (også hvis du mangler forslag), så vi kan sprede inspiration i stedet for smitte.


Ugens historier

Amnesia: The Dark Descent blev – da det udkom tilbage i 2010 – et kultfænomen af dimensioner. Spillet vendte op og ned på gysergenren. Man havde ingen våben at gøre godt med. I stedet skulle man gemme sig, flygte, håbe på det bedste.

YouTube flød over med videoer af unge, der filmede sig selv, imens de spillede det. De gik amok. De råbte, skreg, græd. Det var vildt. Og det oplagte spil at måle sin puls under.

Siden da har studiet bag, svenske Frictional Games, prøvet andre ting af. Blandt andet sci-fi horror med det fænomenale SOMA (som blev opdateret med en monster-fri udgave, så du kan opleve spillets fremragende atmosfære).

Nu vender Frictional dog tilbage til deres rødder – Amnesia får en efterfølger.

Why the Developers of 'Amnesia' Waited 10 Years to Make a Sequel (VICE)

Naughty Dog har i lang tid markeret sig som et af de mest respekterede spilstudier i branchen. Deres spil til Sonys konsoller er som regel altid af højeste kvalitet, og studiets ry er ikke til at tage fejl af. De er eliten.

Men det kræver sit at være blandt toppen. At være toppen. Forventningerne er enorme. Måske for enorme. Tidligere ansatte afslører nu et arbejdsmiljø, der ikke ligefrem fordrer det, de fleste ville kalde en sund balance.

At a certain point you realize, ‘I can’t keep doing this. I’m getting older. I can’t stay and work all night.’

Naughty Dogs næste udgivelse er The Last of Us II, der udkommer i maj. Det er vel nok en af branchens mest ventede efterfølgere i flere år. Alligevel håber flere ansatte efter sigende på, at det bliver en fiasko.

As Naughty Dog Crunches On The Last Of Us II, Developers Wonder How Much Longer This Approach Can Last (Kotaku)

Lande som Kina og Rusland er notorisk kendt for at censurere journalister. Intet må slippe ud om magtmisbrug, korruption og håndteringen af katastrofer som fx COVID-19. Sociale medier blokeres, internettet filtreres.

Minecraft er derimod tilgængeligt i de fleste lande. Det udnytter Reporters Without Borders nu til at dele artikler fra censurerede journalister. Der er simpelthen bygget et helt bibliotek i spillet med bandlyst journalistik.

Vigtigst af alt er dog, at indhold i biblioteket ikke kan slettes (der kan dog tilføjes nye artikler), og det hostes på flere forskellige servere. Det kan med andre ord ikke hackes af regeringer og andre suspekte aktører, for en ny udgave ligger altid klar.

This beautiful library in ‘Minecraft’ lets people access the work of censored journalists from anywhere (FastCompany)


Ugens nyheder

Amnesia: Rebirth | PC | efteråret 2020


Ugens kulturfix

🎮 Assassin’s Creed Odyssey

🍿 Knives Out

📖 The Stars Are Legion – Kameron Hurley

Dagens gode gerning

Tryk start er 100% frivilligt, så den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️

Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.