Fra World of Warcraft til kultleder

#31 – 13. oktober 2019

Hvis du brugte de bedste år af dit liv på World of Warcraft, kender du måske Bachir Boumaaza. Manden, der er bedre kendt som Athene, var lidt af en kendis på de kanter.

Boumaaza begyndte sin karriere på YouTube tilbage i 2007 (lol kan du huske internettet dengang), og han blev hurtigt famøs for en obskur tilgang til WoW. Han snuppede i øvrigt to verdensrekorder for at være den første, der ramte spillets level caps (lvl 80 og lvl 85), og resten kan du læse på Wikipedia.

Hvad Wikipedia ikke nævner (nok fordi den er blevet renskuret for kontroverser) er, at Boumaaza i dag er lidt af en suspekt type. For at sige det mildt. Faktisk er det gået så vidt, at han tilsyneladende er leder af en kult – og det er altså bare toppen af isbjerget.

Resten kan du se i dokumentaren nedenfor. Den er halvanden time lang, så du kan jo passende sætte den på som søndagsfilmen i aften. Husk popcorn.

Læser du dette uden at modtage Tryk start automatisk, kan du tilmelde dig via knappen nedenfor. Så får du fremover nyhedsbrevet direkte i din indbakke.


Ugens lange nyheder

Næste år byder på intet mindre end en helt ny generation af konsoller, når både Xbox og Sony står klar med nye maskiner i efteråret. Det bliver episk. Større end Star Wars vs Star Trek. FIFA vs PES. Pia K vs anstændighed.

Exclusive: A Deeper Look at the PlayStation 5 (Wired)

Undrer du dig over, hvorfor internettet pludselig er fyldt med gæs, så skyldes det Untitled Goose Game. Det handler om en gås, der er et seriøst røvhul over for sine omgivelser, og sådan afspejler spillet vel virkeligheden ret præcist.

Untitled Goose Game is a funny video game about an asshole goose. Its power is in its simplicity. (Vox)

Personlige anmeldelser er en smagssag, men det er oftest dem, der rammer stærkest. En 180 km/t mavepuster, der sender tankerne på rundfart og følelserne i limbo. Sådan en disker Christian Monggaard op med her.

Det er svært at elske sig selv, når ingen andre gør det – og omvendt (Information)


Ugens korte nyheder

Rick & Morty | sæson 4 | 10. november 2019


Min uge i kultur

🎮 en gås har nakket min pc

📺 Matty Matheson Presents Just a Dash

📖 Conundrum – Brian Clegg

Er du glad?

Tryk start er 100% frivilligt, så den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med venner og fjender – bare klik på knappen nedenfor. Tak for støtten!✌️

Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.