Sidste weekend var jeg oppe at køre over Nvidias spilstreaming-tjeneste GeForce Now, der gør alt det, Google Stadia ikke formåede at gøre rigtigt ved lanceringen sidste år.
Jeg undrede mig dog lidt over, at GeForce Now kunne lancere med adgang til ens spilbibliotek på alle de store digitale platforme – Steam, Epic Games Store, etc. For alle vil jo have en bid af kagen, og det viser sig åbenbart, at det får de ikke.
I denne uge begyndte spildistributører nemlig at hive spillene af GeForce Now. Først var det Square Enix og Rockstar. Bagefter var det Activision Blizzard, der fjernede populære spil som Call of Duty og Overwatch.
Ifølge Nvidia skyldtes det en misforståelse. Spillene skulle tilsyneladende kun være tilgængelige på platformen under betatesten, hvorefter de skulle deaktiveres. Det blev de som bekendt ikke, altså lige indtil denne uge.
Recognizing the misunderstanding, we removed their games from our service, with hope we can work with them to re-enable these, and more, in the future.
Det lyder jo som et hændeligt uheld, men det er det ikke. Og desværre kunne det tyde på langt større problemer for GeForce Now. For hvis de ikke har sikret sig rettigheder til de spil, de understøtter på deres platform lige nu, er det kun et spørgsmål om tid, før alle de store distributører trækker sig.
Et helt andet aspekt er, at GeForce Now muligvis er en utopisk drøm for forbrugerne, hvor vi endelig kan streame vores spilbibliotek. Men for distributører og spiludgivere er det – med den nuværende opsætning – et mareridt. Ifølge rygter tjener de nemlig ingenting på at være en del af streamingtjenesten.
Spilfirmaerne tjener penge på at blive solgt på fx Steam. Sådan har det altid være. Men hvis forbrugerne bruger GeForce Nows teknologi til at streame spillene, får de ikke del i de penge, som forbrugerne lægger i tjenestens månedlige abonnement. Og hvem vil se branchens mest hypede tjeneste tjene penge på ens produkt, uden man selv får glæde af pengestrømmen?
Har du endnu ikke prøvet GeForce Now, vil jeg anbefale, at du aktiverer prøveperioden på 90 dage. Det er gratis. Nyd det, så længe det varer. For det virker ikke usandsynligt, at endnu flere spil fjernes fra tjenesten i den kommende tid.
Læser du dette uden at modtage Tryk starts nyhedsbrev automatisk, kan du tilmelde dig via knappen nedenfor. Så får du fremover nyhedsbrevet direkte i din indbakke.
Ugens historier
Det smukke ved spil er, at de har en helt unik evne til at bringe folk sammen. Om man sidder side om side eller ævler over chatten, skaber man oplevelser sammen. Og med oplevelser kommer minder.
Minder, der holder liv i venner og familie, når de ikke længere er her. Ikke kun minder, man kan tænke tilbage på, men også helt håndgribelige minder, der toner frem på skærmen, når man mindst venter det.
Det kan være breve, det kan være spøgelser, det kan være de rum, vi skaber for os selv og hinanden. Fælles for dem alle er, at de formentlig ikke kunne eksistere på samme måde uden for spil.
➤ Letters And Flowers: How Games Help Memorialize Loved Ones We’ve Lost (Gamespot)
2020 bliver ikke uden grund kaldt året for den store streaming-krig. Disney er klar med Disney+, Apple TV+ blev lanceret i slutningen af sidste år, og mange andre er på trapperne.
Men hvor meget kan streaming-branchen egentlig klare, før den imploderer? Og hvem bliver de helt store tabere? Kan Netflix tage kampen op mod Amazon, Disney og Apple?
Netflix is now the US economy, vulnerable to a spike in interest rates as it takes on increasing amounts of debt to fund staggering investments in original content. The original gangster can’t rely on gross margin dollars from Mandalorian action figures, handsets, or paper towels (no flywheel).
Det er en anelse amerikaniseret, men dette perspektiv på Netflix er ret interessant. For Netflix har ikke samme støtte i et kæmpe økosystem, som Apple har. De har ikke verdens største online shopping-platform. Og hvis ikke noget ændrer sig, styrer de direkte mod deres egen grav.
➤ LAnd of the Undead (Scott Galloway)
Kender du de der spil for voksne, der bliver reklameret for på PornHub? Nej, okay. Ah, du har “hørt” om dem. Fint nok, fint nok.
Nå, men de spil sælges for vildt med præmissen om, at du bare ikke kan lade være med at cumme, når du spiller dem. Så det har en meget modig person selvfølgelig sat sig for at teste. Her er en lille teaser:
The first banner ad next to that video is for Cumshots: The Game. This says it's a "Family affair simulator" but when I click through, it takes me to a page rotating short clips of 3D animated porn of fantasy characters, blowjobs of two-dicked men, and what looks like the rabbit cop from Zootopia.
Call of Booty, Grand Fuck Auto, World of Whorecraft og Titris er nogle af de andre spil, du også bliver guidet igennem. Såh, er du klar på en spiller? #sorrynotsorry
➤ I Tried Not to Cum While Playing the Adult Games Advertised on Pornhub (VICE)
Ugens nyheder
Disney lancerer Hulu i Europa i 2021 (Flatpanels)
Sony kæmper med høj pris på PlayStation 5 (Bloomberg)
Netflix sagsøges for Black Mirror: Bandersnatch (The Hollywood Reporter)
The Green Knight | 2020
Ugens kulturfix
📖 The Nature Fix – Florence Williams
Dagens gode gerning
Tryk start er 100% frivilligt, så den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️
Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.