Drop surdejen, her er din corona-hobby

Lær disciplin, mental styrke og udholdenhed foran skærmen.

Det er populært at lære noget nyt i disse dage. Det giver god mening. Ifølge eksperter skal man lave skema og have faste rutiner, når man befinder sig i omstændigheder som dem, en corona-pandemi skaber.

Så folk kaster sig over en ny hobby. Der er surdej. Der er at tegne. Der er det ene, der er det andet. At mestre noget – eller nok nærmere at gøre det samme om og om igen – giver en vis normalitet i ens liv. En disciplineret stabilitet, der sikrer vores forstand.

Derfor har jeg besluttet mig, at jeg én gang for alle vil mestre genren for de såkaldte Souls-spil. Fordi surdej ikke er en stor nok udfordring.

Kender du ikke Souls-spil, er den nemmeste forklaring denne fra Wikipedia:

Soulslike games typically have a high level of difficulty where repeated player-character death is expected and incorporated as part of the gameplay, losing all progress if certain checkpoints have not been reached, and a means to permanently improve the player-character's abilities as to be able to progress further.

Der er en stolthed gemt i at mestre en evne. Og det er en evne at mestre spil som Dark Souls, Sekiro: Shadows Die Twice og Bloodborne. Intet er overladt til tilfældighederne. Kan du knække koden, kan du lære spillet. Og kan du lære spillet, kan du tage udfordringen op. Men det kræver øvelse, øvelse, øvelse.

Dør du, mister du alt. Undtagen din erfaring. Og så starter du forfra. Indtil det hele lige pludselig klikker. I det øjeblik ved du, at du har lært det. Du har gjort en indsats, og nu får du din belønning. Dét er en transcendental følelse.

Er du i øvrigt til den slags spil (eller vil du også bare have en rigtig udfordring), så hold lige øje med Mortal Shell. Det udvikles af indiestudiet Cold Symmetry, som ikke siger mig en hujende fis, for spillet er deres debut.

Traileren er landet, og læser, min kæbe efterlod et permanent aftryk i gulvet.


Ugens historier

Call of Duty: Modern Warfare 2 blev i denne uge genudgivet i en opdateret udgave. Undtagen i Rusland. Der vil Sony nemlig ikke sælge spillet grundet en af branchens mest famøse øjeblikke, den såkaldte ‘No Russian’-bane.

I No Russian spiller man en CIA-agent, der er undercover i en russisk terroristgruppe. Her skal man deltage i et terrorangreb i en lufthavn, hvor man – rimeligt atypisk computerspil, trods alt – kan vælge at likvidere civile.

Scenen skabte kontrovers tilbage i 2009, da Call of Duty: Modern Warfare 2 oprindeligt udkom. Siden da er det blevet en milepæl for vold i (skyde)spil og diskussionen om, hvad spil faktisk kan tillade sig som en interaktiv oplevelse.

There's no No Russian in Russia as Sony Russia refuses Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered (Eurogamer)

Apropos krigsspil. Du har måske hørt, hvordan den amerikanske hær og efterretningstjenester rekrutterer unge via computerspil. Det er den oplagte målgruppe: unge, ofte isolerede mænd.

Nu viser lækkede dokumenter, hvordan udviklingen af spil i den amerikanske hær foregår. Og ikke mindst hvad formålet er med spillet, hvor spillerne skal kontrollere køretøjer, imens de smadrer fjenden og fragter forsyninger.

Spillet er naturligvis ikke kun for sjov. Dokumenterne afslører, hvordan data fra spillet analyseres til bedre at forstå soldaternes beslutninger og taktik. Der er i øvrigt en udvidelse planlagt til 2021.

Internal Documents Show How the US Army Makes a Video Game (VICE)

Hvert forår begynder alle de store amerikanske TV-selskaber at producere såkaldte pilotafsnit for at spotte fremtidige succeser. Det er TV-branchens svar på demoer. En forsmag på, hvad der kan dukke op i efteråret.

Produktionen af pilotafsnit er et cirkus af dimensioner, og det er en af de vigtigste perioder for hele branchen. Men det er også en dyr affære, der nu er blevet sat fuldstændig på pause på grund af coronavirus.

Konsekvenserne af nedlukningen er omfattende. Men det hele er ikke nødvendigvis dårligt. Artiklen her er et ret fascinerende (og langt, find kaffen frem) indblik i TV-branchen, og hvordan den er ved at blive ændret for evigt.

TV pilots, a big employer in L.A., are in limbo. How the coronavirus could change the industry (Los Angeles Times)


Ugens nyheder

Train to Busan Presents: Peninsula | 2020


Ugens kulturfix

🎮 In Other Waters

🍿 Ramy

📖 Read Me. – Roger Horberry & Gyles Lingwood


Dagens gode gerning

Tryk start er 100% frivilligt, så den største hjælp er, hvis du deler nyhedsbrevet med folk omkring dig. Tak for støtten! ✌️

Tryk start skrives af Julie Horup. Har du spørgsmål eller feedback, kan du svare direkte på nyhedsbrevet eller på Twitter.